ARI SÜTÜ
İşçi bal arılarının ürettiği kremsi beyaz veya soluk sarımsı sütsü bir salgıdır arı sütü. Tadı ekşidir ve keskin bir kokuya sahiptir. Arı sütü, kalsiyum, bakır, demir, fosfor, silikon, kükürt ve potasyum gibi minerallerin yanı sıra B-ailesi vitaminleri, biyotin, inositol, folat, nükleik asitler, gama globülin ve zenginliği gibi zengin besin elementleri içerir. İnsan vücudunun üretemediği 8 temel amino asit de dahil olmak üzere 17 farklı amino asite sahiptir.
Arı sütü astım, saman nezlesi, karaciğer hastalığı, pankreatit, tip 2 diyabet, diyabetik ayak ülserleri, uyku problemleri, kanser, yorgunluk, premenstrüel sendrom (PMS),kısırlık, menopoz semptomları, mide ülserleri, böbrek hastalığı, kemik kırıkları, cilt bozuklukları ve yüksek kolesterol için kullanılır. Ayrıca, yaşlanmanın etkileriyle savaşmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için de yaygın olarak kullanılmaktadır.
HARŞENA OLARAK ALDIĞIMIZ ULUSLARARASI ÖDÜLLER
1-46. Uluslararası Apimondia Arıcılık Kongresi Montreal/Kanada (2019) KRİSTALİZE BAL kategorisi DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ ödülü (Bronz Madalya).
2-46. Uluslararası Apimondia Arıcılık Kongresi Montreal/Kanada (2019) KARAKOVAN petek balı kategorisi DÜNYA BİRİNCİLİĞİ ödülü (Altın Madalya).
3-45. Uluslararası Apimondia Arıcılık Kongresi İstanbul/Türkiye (2017) SÜZME BAL kategorisi DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ ödülü (Bronz Madalya).
Diğer Ürünler
Etiketler: ana arı sütü, arı sütü, arıcılık malzemeleri